כסף ותמחור

ספריית כלים וידע לעסקים מתגשמים

כמה עולה לפתוח עסק ?

אני זוכרת כשהחלטתי לפתוח עסק, הייתי בכזאת התרגשות! היה לי ברור שאני הולכת לעשות את זה הכי מקצועי, כמובן ? . נרשמתי לסדנאות וקורסים למדתי מלא, בניתי אתר, מצאתי גרפיקאית לעיצוב לוגו, עשיתי מנויים לאפליקציות והופה!  לאט לאט ההוצאות נערמו להן. האמת שטעיתי שלא באמת חישבתי כמה עולה לפתוח עסק ואיך אני יכולה לחסוך. בחודשים הראשונים כמעט ולא היתה לי הכנסה, השקעתי המון זמן וכסף בשיווק, יצרתי קשרים ושיתופי פעולה, שאחר כך, לשמחתי,  נשאו פרי.  אבל, בדיעבד, בחצי שנה הראשונה של העסק היה לי הרבה זמן פנוי ויכולתי לחסוך לעצמי מלא כסף.

הכנתי את הסקירה הזאת מכל מה שליקטתי בשנים האחרונות. כדי שתחסכי זמן וכסף בשלבי ההקמה של פתיחת עסק. זה ממש מפתיע לגלות אבל – מסתבר שיש סוגי עסקים שאפשר לפתוח כמעט בחינם! . האמת שזה לא תמיד היה ככה. אז מה בעצם השתנה?

  1. המעבר לאון ליין – לאור משבר הקורונה, חלה עלייה דרמטית בצריכת שירותים ומוצרים און ליין. מה שהתחיל ככורח לעסקים שפתאום נאלצו לפתח את ערוצי הדיגיטל שלהם – הפך להזדמנות גדולה. השינויים בהרגלי הצריכה של הלקוחות פתחו בפני בעלי עסקים אפשרויות נוספות. פתאום פגישת יעוץ או הדרכת שיעור יוגה התאפשרה גם  בזום, ללא צורך בקליניקה או סטודיו פיזי .
  2. עסקים מהבית – מגמה בצמיחה שהחלה עוד לפני התפרצות הקורונה אבל מאד התעצמה בעקבותיה.  אמהות שרוצות להיות גמישות ונגישות לילדים או פשוט אנשים שאוהבים לעבוד מהבית. לאחרונה גם שכירים שטעמו מהנוחות של עבודה מהבית החליטו להפוך לפרילנסרים. עסק מהבית מאפשר לחסוך הוצאות רבות כמו שכירות של משרד, ריהוט, תחזוקה שוטפת, הוצאות רכב, דלק ועוד.

איזה הוצאות יש לעסק חדש?

כמובן שתלוי באיזה עסק מדובר, אבל נתחיל מהבסיס ואז נראה כמה עולה לפתוח עסק לפי סוגי עסקים.

כמה עולה לפתוח עסק

THE BASICS

  • מיתוג שכולל לוגו, ניירת משרדית, חתימה למייל, כרטיסי ביקור, קאבר לדף עסקי בפייסבוק או אינסטגרם. גרפיקאית תעלה לך בין 1500 ל-3000 ₪ . יש לך גם אפשרות זולה יותר למיתוג דרך אתר FIVERR. באתר תמצאי מגוון אנשי מקצוע מכל העולם שיוכלו להכין לך את כל אלו גם בעלות של 100-500 ₪.  אם את חפצה באפשרות החינמית – אתר CANVA הוא  ממש גן עדן לעיצוב גרפי עצמאי למי שאוהבת ליצור בעצמה.
  • אתר תדמית – יש סוגי עסקים שזה ממש חשוב בהתחלה, לא כולם. בין 3000 ל-5000 ₪ אצל בונה אתרים. גם כאן יש  לך אפשרות לבנות לבד בחינם או בעלות מצחיקה דרך פלטפורמת  WIX. אם יש לך זמן ומעט גישה טכנולוגית, זה אפילו כיף.
  • חשבוניות/קבלות – ממליצה לך לעשות מנוי למערכת חשבוניות דיגיטליות. יש כמה שאני עבדתי איתן כמו חשבונית ירוקה, Icount או SUMIT . זה נע בין 0-50 ₪ לחודש תלוי כמה קבלות/חשבוניות מפיקים בחודש. גם כאן יש לך אפשרות חינמית של פנקס קבלות ידני.
  • רואה חשבון – רואה חשבון טוב, יכול לתת לכם טיפים שיחסכו לכם הרבה זמן וכסף. זו עלות של כ- 1500 ₪ לשנה, אולי פחות. יש כמובן את האפשרות החינמית של לעשות את הדיווח השנתי לבד (עוסק פטור אני מתכוונת, כי עוסק מורשה חייב רואה חשבון) . בכל אופן אני ממש ממליצה לכל עסק שיהיה לו רו"ח או יועץ מס.
  • תוכנית עסקית – את יכולה להכין בעצמך אם יש לך הכרות עם התחום וגישה עסקית ושיווקית. כשתחליטי שאת מוכנה, את יכולה להוריד בחינם את ערכת "תוכנית עסקית בדף אחד" עם מדריך קצר שינחה אותך. אם את חדשה בעולם העסקים אני ממליצה מאד להיעזר ביועצת עסקית, גם יועץ הולך ?. לרוב נדרשות כ-10-15 שעות תלוי במורכבות של העסק והנסיון של היועצ.ת.  יועצים מטעם מעוף יעלו לך בין 40 ל-80 ₪ לשעה. אם את לפני הקמת עסק מגיעות לך 15 שעות מסובסדות כאלו. חשוב למצוא אשת מקצוע מעולה שיש לך גם תחושה של חיבור אישי איתה. שעת יעוץ שלא במסגרת מעוף עולה בין 250 ל- 500 ₪ לשעה ואף יותר. לסיכום, מדובר בעלות שנעה מ-0 לכ 4000 ₪  תלוי באיזו שיטה תבחרי. מה שבטוח – זה MUST.
  • פתיחת תיק ברשויות– הלוא הם חברינו: מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי ?. יש הבדל בין עוסק פטור, עוסק מורשה וחברה.

עלות פתיחת עסק ברשויות

    •  עוסק פטור – אם יש לך רואה חשבון, זה אמור להיות כלול בשירות. ביחד עם דוח שנתי שיגיש עבורך זה יעלה בין 1000 ל-1500 ₪ לשנה. אם תשלמי רק על השירות הזה, עלות רו"ח הינה סביב 300-600 ₪. את יכולה לפתוח לבד כמובן אבל אני פחות ממליצה. רואה חשבון שמכיר את הצרכים שלך מבחינה כלכלית ומאפייני העסק יוכל להדריך אותך איזה סוג עסק מתאים לך ואיך להתנהל מול הרשויות. העלות ברשויות לסוג עוסק זה היא בחינם. אגב, יש גם אפשרויות לפתיחת תיק און ליין בלי המתנה בתור, גיליתי ממש עכשיו !. ממליצה בכל מקרה, להתייעץ עם רו"ח לפני כן. למידע נוסף אפשר להקליק כאן.
    • עוסק מורשה – אם ההכנסות הצפויות מהעסק יעלו על כ-100 אלף שח בשנה או שסוג העסק מחייב להיות מורשה. אפשר למצוא רשימה של סוגי עסקים שמחוייבים להיות עוסק מורשה בלינק הזה. גם כאן ניתן לעשות את כל התהליך לבד ולהמנע מעלות. אבל כמו שניחשתן, אני ממליצה להסתייע ברו"ח מ-2 סיבות: 1. זה לוקח הרבה זמן להבין את הטפסים ולמלא אותם. 2 לוודא שלא עושים טעויות. לרוב רו"ח גובים תשלום חודשי מעוסק מורשה שנע סביב 150-250 ₪ + מע"מ. כדאי לברר עם פתיחת העוסק והדוח השנתי כלולים או שיש תוספת. עלות פתיחת תיק ברשויות הנה בין 300-600 ₪.
    • חברה בע"מ – ממליצה שתתחילו מרו"ח ועו"ד שיסייעו לכם בתהליך. העלויות כאן מגוונות ומשתנות מאד בין משרד אחד לשני ומאפייני החברה. שימו לב שאם המסמכים מוגשים און ליין משלמים עלות מופחתת אבל זה לגמרי בסדר אם רו"ח יגבה קצת יותר על העבודה המושקעת.

עלויות נוספות לפי סוגי עסקים:

אגב, את מוזמנת להוריד בחינם את גיליון תכנון הוצאות לעסק חדש. אני ממליצה להדפיס את 2 הדפים ולמלא אותם לאחר קריאת המאמר. לפרטים וקבלת הקובץ לחצי כאן

כמה עולה לפתוח עסק של שירות – למשל מאמנת/ יועצת / מטפלת

 

כמה עולה לפתוח עסק טיפול מהבית

בנוסף ל- Basics:

  • קליניקה לטיפול 1 על 1 – את יכולה לקבל בשלב ראשון בבית ולחסוך כסף. בכל מקרה ממליצה שיהיה לך מרחב נעים ומקצועי ללא הפרעות ברקע. אם אין לך מקום כזה בבית, או שאת מעדיפה מההתחלה לקבל מטופלים בקליניקה יעודית – יש עלות שכירות חודשית. אם תצטרכי לעצב את המקום זו עלות נוספות. יש גם ציוד הכרחי בתחומים נוספים כגון מיטה לטיפולי מסג', טיפולי פנים וכדומה.
  • סטודיו לשיעורים – אם יש לך מרחב מתאים בבית, זה יכול לחסוך לך עלויות בהתחלה.  קחי בחשבון שאם השיעורים שלך מצריכים ציוד כמו פילאטיס מכשירים לדוגמא, יש עלות השקעה בקניית ציוד. אם את רוצה סטודיו מקצועי שאינו בבית, אני ממליצה שתבחרי מקום שמאפשר תשלום שעתי לפי שימוש ולא תשלום חודשי. בוודאי בהתחלה – זו עשויה להיות עלות "כבדה" לשלם שכירות חודשית. אפשרות נוספת היא להתאגד עם עסקים משלימים לשלך ולשכור ביחד. בדרך זו גם תהנו מהגדלת החשיפה שלכן לקהל פוטנציאלי שבין כה מגיע ותוכלו גם לעשות שיתופי פעולה ליצירת  "חבילות שירות" משותפות.  אפשרות נוספת היא להדריך במסגרת קיימת שבה התשלום מגיע מספק כלשהו כגון עירייה או מתנ"ס. בדרך זו תקבלי תשלום שעתי קבוע נמוך יותר אבל הסיכון גם נמוך יותר.
  • מטפלות בגוף כגון קוסמטיקאית ומסג'יסטית – בנוסף לעלויות עיצוב ושכירות אם יש, כדאי שתוסיפי גם עלות השקעה בציוד מקצועי שישמש אותך לשנים הקרובות. הכוונה לציוד כגון מיטת טיפולים, מכשירים לטיפול וחומרים או ציוד שנחוצים למגוון טיפולים. המכשירים עשויים להיות יקרים ורצוי לפרוס את התשלומים על פני תקופה כדי להקל בעומס הכלכלי.  אם את מתכננת למכור מוצרים, צריך לקחת בחשבון השקעה כספית להקמת המלאי. אם ניתן לקנות בקונסיגנציה – עדיף (הכוונה שהתשלום הוא לאחר מכירה ללקוח).

 כמה עולה לפתוח עסק און ליין בתחום השירותים – הדרכה / יעוץ / טיפול

 

עסק און ליין מהבית

 

  • תוכנה/אפליקציה לשידור השיעור – המערכת המוכרת ביותר ולדעתי גם הנוחה ביותר הנה ZOOM . היא מאפשרת לקיים פגישות וידאו און ליין בחינם שכוללים עד 100 משתתפים (שימו לב הגרסה החינמית מוגבלת ל-40 דקות) מנוי בסיסי עולה $149 דולר לשנה ומאפשר לקיים פגישות/הרצאות ללא הגבלת זמן, לשדר לפייסבוק לייב, יוטיוב לייב, להקליט את ההרצאה ועוד.
  • מוצרים דיגיטליים– מודל מכירה אופטימלי הוא לארוז את הידע שלך לסדרת שיעורים ולמכור כמוצר דיגיטלי. כך המוצר שלך יכול להימכר בכל שעה ובכל מקום. מודל מכירה כזה מצריך השקעה במערכת לאחסון הקורס, הסרטונים, מערכת דיוור וכמובן קמפיין שיווק למכירת המוצר. על אף שזה נשמע מאד מפתה ויש משווקים מאד חזקים שיספרו לך כמה זה פשוט, אני ממליצה בחום לצבור ניסיון של לפחות שנה עד שתכירי את הלקוחות והשוק לפני שאת נכנסת להרפתקה הזו.

כמה עולה לפתוח עסק לייצור ומכירת מוצרים – תכשיטים, בגדים

  • מלאי חומרי גלם – כדי ליצור מלאי של מוצרים למכירה, צריך להשקיע ברכישת חומרי גלם. כשהיקף המכירה עדיין נמוך, הרכישה תהיה מספקים בארץ. אני מציעה לך לעשות תמיד סקר שוק ולבקש הנחה על כמות, יש לזה השפעה גד
    ולה על הרווח שלך בסוף. בהמשך, עם העלייה בהיקפי המכירה תוכלי לרכוש חומרי גלם בכמות גדולה במחירים נמוכים יותר דרך אתרים כגון Alibaba , aliexpress ואחרים.
  • ציוד ומכשירים­­ – עלות של "כלי העבודה" שלך ליצירת המוצרים. אם יש אפשרות לקנות יד שניה, זה יכול להיות פתרון מצויין ולחסוך לך הרבה כסף בשלבי ההקמה. אם זה ציוד יקר, כדאי לוודא שיש אחריות לתקופה.
  • סדנת עבודה – מקום לייצור המוצרים יכול להיות בבית. אם אין לך מרחב מתאים ושכירות זו האפשרות היחידה, כדאי לשקול אפשרות להפוך את המקום לחנות שתשמש למכירת מוצרים, סדנאות יצירה וכדומה. גם כאן, אם תצליחי למצוא עצמאית עם עסק משלים שתשכיר איתך ותחלוק בהוצאות ומצד שני תזרים לחנות לקוחות פוטנציאליים – זה WIN WIN. עסק משלים מוכר מוצר או נותן שירות אחר ללקוחות שלנו שבעצם "משלים" את החוויה שלהם. למשל אם את מוכרת מוצרי טקסטיל לתינוקות,  עסקים משלימים יכולים להיות : יועצת הנקה, דולה, מעצבת חדרי ילדים, מוכרת מוצרים לחדר ילדים שאינם טקסטיל וכדומה.
  • חנות דיגיטלית למכירת מוצרים – אם יש לך סדנת ייצור או מרחב בבית, כדאי שתקימי אתר למכירת המוצרים שלך בדיגיטל. חנות כזו זולה יותר מחנות פיזית אבל כדאי להשקיע בה כדי שתהיה חלון ראווה איכותי ומזמין לקונות פוטנציאליות. הקדשתי סעיף נפרד רק לזה, הנה זה מגיע:

חנות דיגיטלית למכירת מוצרים

  • אתר למכירה און ליין – יש 2 פלטפורמות מרכזיות לבניית אתרים. אחת בסגנון "עשה זאת בעצמך" בעלות נמוכה יחסית דרך פלפורמת WIX. גם אם אין לך בכלל ניסיון בבניית אתרים (כמוני) את יכולה להשתמש באחת מתוך מאות תבניות מוכנות ולבנות לעצמך אתר. המחיר לאתר E-Commerse נע בין כ-20 לכ-35 דולר לחודש (כ-1000 ₪ לשנה). תלוי במסלול ובתקופה עבורה נשלם (שנה/שנתיים/שלוש). אם את ממש בתחילת הדרך ועדיין יש לך מעט מוצרים למכירה (עד 50) – זה יכול להיות ערוץ התחלתי טוב. אבל, אם יש לך את היכולת לשלם לחברה לבניית אתרים או יש לך מעל 50 מוצרים אני ממליצה לבנות אתר עם גורם מקצועי. זה אמור לעלות בין 8,000 לכ-15,000 ₪. כמובן שיש חברות שגובות יותר, אבל בשלב הקמת העסק, לדעתי לא נחוץ יותר מזה.
  • חנויות ברשתות החברתיות – פייסבוק ואינסטגרם מציעות פתרון נח להקמת חנות דרכן דרך הדף העסקי שלך. זה פיצ'ר שאני ממליצה להשתמש בו בכל מקרה, כרגע הוא בחינם. אבל צריך לקחת בחשבון שזה מוגבל לחשיפה בתוך הרשת החברתית. בנוסף כנראה שתצטרכי להשקיע כסף בקידום ממומן אחרת החשיפה תהיה נמוכה מאד.

זו כמובן לא הרשימה המלאה של סוגי העסקים אבל זו טעימה של הנפוצים ביותר שתתן לך סדרי גודל להתחלה. מוזמנת לחשב כמה עולה לפתוח עסק משלך עם הגיליון שהכנתי להורדה בחינם!  גיליון תכנון עלויות הקמה.

אם את עדיין מתלבטת אם לפתוח עסק אני מזמינה אותך להרשם בחינם למיני קורס איך לתכנן עסק משלך .

 

שתפי את הפוסט עם חברים:

אולי יעניין אותך גם:

ברוכה הבאה לעסקים מתגשמים
עם איכות חיים

מדריך תמחור מוצר

מרחב "עסקים מתגשמים" נולד כדי לעזור לאימהות עצמאיות ונשים בכלל להגשים את החלום העסקי שלהן ולעצב את סגנון החיים שמתאים להן.

הרשמה למגזין עסקים מתגשמים

מוזמנת להצטרף כמנויה למגזין החודשי בחינם ולהנות לפני כולם מכלים ידע והשראה שיעזרו לך ליצור את החיים שאת רוצה עם עסק שמתגשם בדיוק כמו שחלמת.

0
    0
    רשימת קניות
    עגלת קניות ריקהחזרה לחנות
      הפעלת קופון